Haai

Een haai in onze dromen is een onverschrokken jager uit een symbolische zee of oceaan, en is met zijn primitieve voorkomen vaak symbool voor een ongrijpbaar gevaar dat uit ons onbewuste opduikt. Zo symboliseert een haai vaak onbegrepen driften of de angst voor verwoestende gevoelens waarvan we slechts kunnen gissen of ze er daadwerkelijk zijn. Als we iets zouden kunnen leren van de haai dan is het om niet angstig te zijn in onbekende wateren, maar om kansen te grijpen wanneer ze zich voordoen. Wellicht zijn we sterker dan we denken als we ergens gewoon voor gaan.

Haar

Haar staat voor de eigen kracht of energie. Als we dromen dat er een opvallende verandering is met ons haar, dan dromen we over een verandering van onze energie, talenten of vermogens.Je zou kunnen zeggen dat het haar een verwijzing is naar de levenskracht die we bezitten. Deze energie/krachten kunnen fysiek emotioneel of geestelijk zijn, de precieze duiding zit hem in de verdere details en sfeer van de droom.

Hek

Een hek symboliseert een grens, een bewuste afscheiding tussen wereldbeelden, principes of emotionele onderwerpen. De afscheiding dient om een dreigend conflict tussen de onderwerpen te voorkomen. Het hek kan er in een droom zijn om iets buiten te houden, maar ook heel goed om iets binnen of verborgen te houden. Als het hek een poort heeft kunnen we eventueel deze grens of barrière doorbreken.

Hemel

De hemel staat natuurlijk ook voor thematiek over de spirituele hemel, maar ze kan ook heel goed verwijzen naar alles wat geestelijk is, zoals onze gedachten of principes. Als we dromen over iets dat iets aan de hemel staat dan dromen we wellicht over een ervaring die nog moet plaatsvinden. Als we dromen over iets dat uit de hemel komt kan het een verwijzing naar een idee of boodschap zijn over een spiritueel of geestelijk thema. De hemel is in ieder geval een plaats waar wij niets over te zeggen hebben, ze overkomt ons. In die zin kan een droom over de hemel ook verwijzen naar angsten dat er factoren zijn die we niet onder controle hebben en dat er een dreiging is waar we niet aan kunnen ontsnappen.

Heuvel

Een heuvel in een droom kan verwijzen naar een vergeten vermogen of ervaring. In die gevallen zal in de droom gehint worden naar het feit dat er iets onder de heuvel ligt. Als de heuvels als onhandig of ongewenst worden ervaren tijdens een reis of tocht dan kan het zijn dat we angstig zijn voor 'hobbels en bobbels' waar het de voortgang van onze plannen betreft. Ervaren we de heuvels in de droom als prettig dan vertolkt de droom wellicht het idee dat we behoefte hebben aan een rustige en natuurlijke omgeving of gang van zaken.

Huilen

Huilen in een droom geeft in eerste instantie aan dat er verdriet verwerkt wordt. Soms kun je het zien als een uitnodiging om in het echt onze tranen de vrije loop te laten. De setting van de droom zal iets vertellen over de oorsprong van het verdriet.

Huis

Dromen over je huis gaan over jouw leven. Droom je dat je de kamers kunt inrichten, dan droom je over de vraag hoe je je leven wilt inrichten. Met luxe? Met kennis? Met een specifieke sfeer? Een huis kan ook verwijzen naar je lichaam of zelfs je geest of emotionele identiteit. In ieder geval zijn dromen over huizen vaak dromen die iets vertellen over hoe we ons eigen leven ervaren. En wat we met ons leven doen. Dromen we over brand of gevaar in het huis dan dromen we over het gevoel van een gebrek aan controle en veiligheid.

Huwelijk

Een huwelijk in een droom symboliseert vaak een afspraak, een verbinding die een duidelijke impact zal hebben op de samenwerking met elkaar. De gezondheid van deze verbinding en het nut dat ze uitdrukt wordt duidelijk uit de kenmerken in de droom. Het kan natuurlijk ook een verlangen naar een partner of afspraak uitdrukken.


end faq