Letter Over data en getallen
 

Numerologie toepassen op een datum werkt eigenlijk met dezelfde truc:

Voorbeeld: je wilt de datum 29-11-2010 gebruiken:
Tel dan 2+9+11+2+0+1+0= 25 dat wordt dan 2+5=7
Let er op dat wanneer je in de getallenreeks een 11 of 22 tegenkomt, je deze als geheel meetelt.

Numerologie kent verschillende ideeën over de combinaties van een geboortedatum en of voor- of achternamen, deze ideeën over hoe je de getallen kunt achterhalen zijn zeer verschillend maar er zijn bijvoorbeeld:

Het Ziele getal, dit verteld iets over je innerlijke persoonlijkheid. De mens die jij kent als jezelf, die voor anderen soms onbekend is en die een heel eigen beleving van de wereld heeft. Dit getal haal je uit  je geboortedag, de getallen 11 en 22 hoef je natuurlijk niet op te tellen.  Bijvoorbeeld de 26e van de maand wordt dan 2+6=8 dat is dan je Ziele getal

Je Lot getal, dit getal biedt je een perspectief van wat je in het leven komt doen. Dat wat je uit het leven wilt halen. En wat je als je opdracht in dit leven ervaart. Deze haal je uit het totaal van je geboortedatum.

Persoonlijkheidsgetal of naamsgetal dit is het getal dat toont hoe je op de wereld om je heen overkomt. Dit getal haal je uit de totale getalwaarde van je voor- en achternamen.

Let er bij het gebruiken van je achternaam op dat je een bewuste keuze moet maken voor:

  1. De naam die je bij de geboorte kreeg,
  2. De naam die je bij een eventuele adoptie kreeg of
  3. De naam die je bij een huwelijk hebt gekregen.

Hoewel je er volgens de meeste stromingen moet kiezen voor de naam die je bij de geboorte kreeg, staat het je natuurlijk wel vrij om de naam te gebruiken die jij wilt. Ook kun je spelen met de verschillende uitkomsten om te kijken wat er veranderd bij de verschillende achternamen.

Eigenlijk gaat het er uiteindelijk om dat je speelt met je zelfbeelden, je situaties of de vragen waar je mee leeft en zo nieuwe perspectieven leert ontdekken. 

Hoe je dat doet en welke berekeningen je gebruikt, welke combinaties van geboortedatum en naam je toepast worden sterk bepaald door het type numerologie je gebruikt.

Het is dan ook goed om je te realiseren dat een numerologisch perspectief werkt omdat je bepaalde andere denkbeelden uitsluit. Niet alleen zul je een keuze moeten maken uit de numerologische systemen,  ook moet je heel bewust kiezen voor bijvoorbeeld de westerse jaartelling. Jouw geboortedatum heeft namelijk een heel andere getalcombinatie in bijvoorbeeld de Chinese of Joodse jaartelling. Het is dan ook leuk en leerzaam om te zien welke getallencombinatie je geboortedatum je in andere culturen krijgt, en of een andere jaartelling je perspectief kan verruimen of verdiepen. Ook kies je duidelijk voor een specifiek alfabet en de waarde die letters zouden hebben, denk maar eens aan het Hebreeuwse alfabet, dat maar 22 letters kent, om nog maar te zwijgen van de vele vreemde talen die in vergelijking met ons alfabet geen enkel raakvlak lijken te hebben.

Het is misschien het handigste om het land waar je leeft en waar je thuis bent, als uitgangspunt te nemen voor de jaartelling en het alfabet dat je gebruikt bij de numerologie.

Zo sluit het misschien ook wel het beste aan op je huidige omstandigheden.

kunstenaar

Efemeriden

Waterman
Zon in Waterman
1 graden
Maagd
Maan in Maagd
4 graden
Afnemende maan (Gibbous)
Afnemende maan (Gibbous)
17 dagen oud