GeboGebo
Eerste eatt
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: G

Geschenk, delen, ontvangen, geven, partnerschap,verbinding, balans, vergeving

Gebo wordt over het algemeen geïnterpreteerd als symbool voor geschenken en alle daarbij behorende thema’s. Door onze banden met onze partners of relaties zo nu en dan te bekrachtigen met een geschenk laten we zien dat de relatie meer dan alleen praktisch is. We geven op die manier aan dat we werkelijk verbonden zijn.

Een geschenk is natuurlijk aan de ene kant een symbool, maar aan de andere kant geeft de emotionele of praktische waarde van een geschenk wel heel goed aan in welke staat de relatie zich bevindt. Door een geschenk dat jou gegeven wordt te ontvangen en je bewust te zijn van hoe je dat ontvangt, kun je veel over je verhouding tot een ander leren.

De vraag is dan soms ook of we geschenken alleen praktisch beleven en dus op hun handigheid op waarde schatten, of dat we in staat zijn om de emotie achter een geschenk te waarderen. In die zin is Gebo een verwijzing naar de balanserende werking van geschenken. Een geschenk dat de juiste snaar weet te raken, in praktische of emotionele zin, is een krachtige manier om elkaar te vergeven.

Gebo vraagt om onze belevingswereld te vergroten en te kijken naar wat we geven en ontvangen en geeft de raad om soms heel bewust iets te schenken om de relatie te versterken of de harmonie tussen partners weer te herstellen.


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud