IsaIsa
Tweede eatt
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet:I

IJs, koude, vertraging, stilte, contemplatie

Isa, de rune van het ijs, wijst ons op de effecten van vertraging. Dit kan hinderlijk zijn maar het kan ook zeker voordelen hebben. Zo kunnen plannen die vertraagt worden eerst nog eens goed onder de loep worden genomen.  Niet alleen geeft vertraging je de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten,  Maar het geeft je ook de mogelijkheid om je even in jezelf te keren en al je gedachten en gevoelens over de plannen nog eens te ordenen. Dat kunnen hele vruchtbare momenten van contemplatie zijn. In die zin vraagt deze rune dan ook van ons dat we een (komende) vertraging zo goed mogelijk benutten.

In de winter kent de wereld in de natuur meer stilte, veel dieren zijn in winterslaap en in de tijden van de Germanen waren de winters streng. Veel lag te wachten onder een dik pak sneeuw tot de lente kwam en de dooi zou inzetten.

Dat is dan ook de boodschap van deze rune, sommige situaties moet je uitzitten en zorgen dat je zo goed mogelijk bent voorbereid wanneer de vertraging eindelijk voorbij is.


kunstenaar

Efemeriden

Waterman
Zon in Waterman
1 graden
Maagd
Maan in Maagd
4 graden
Afnemende maan (Gibbous)
Afnemende maan (Gibbous)
17 dagen oud