LaguzLaguz
Derde aett
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: L

Water, zee, gevoelens, introspectie, empathie,spiritualiteit, reinigen, bron,cyclus,

De rune Lagus verwijst ons naar het principe van een krachtige bron die binnen bereik is en nu kan worden gebruikt. Zoals het eb en vloed het leven in de zeeën  beïnvloed, zo kennen wij ook periodes waarin onze innerlijke ontwikkelingen gestimuleerd worden.
Wanneer we nu bewust onze innerlijke kwaliteiten gebruiken om onze persoonlijkheid in de wereld uit te drukken komen we heel dicht bij ons potentieel.Dat vermogen om onze eigenheid te vertolken kunnen we stimuleren door ernaar te handelen. In dat handelen naar onze eigenheid schuilt een krachtige helende werking. In die zin kent Laguz ook een verwijzing naar een reinigend of herstellend vermogen dat in ons schuilt.

Door dit, vaak spirituele, vermogen nu te gebruiken ontdekken we steeds meer over onszelf. En van daaruit ontwikkelen we ook een steeds groter en dieper begrip voor anderen. Dit vermogen om anderen te begrijpen kennen we als empathie en verbindt ons op een heel evenwichtige manier met de mensen en het leven om ons heen. Laguz vraagt ons om onze gevoelens en inzichten nu toe te laten en uit te dragen in het leven. De vele positieve effecten die dat uiteindelijk zal hebben zullen niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen van belang zijn.


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud