MannazMannaz
Derde aett
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: M

Mens, identiteit, mensheid, het zelf, stam-groep-familie, relatie met de natuur,wereld, god.

De rune Mannaz omschrijft het principe van het behouden, verkennen en trouw blijven aan onze identiteit. Het leren kennen van dat wat eigen is vormt het fundament van iedere vorm van zelfkennis. Mannaz vraagt in feite om zelfbewustzijn, en vertolkt zo ook thema’s omtrent het behouden of terugvinden van onze eigenheid. Dit bewustzijn is niet alleen voor individuen van belang, het vraagt ook om inzichten te krijgen over de groepen waarmee we verbonden zijn. In die zin is het ook een uitnodiging om naar onze relaties binnen onze familie, groep of gemeenschap te kijken.

Mannaz vertolkt niet alleen wat eigen is in de persoonlijke beleving, maar vraagt ons ook om te kijken naar hoe we onze band met onze oorsprong beleven. Hoe we ons verhouden tot de omgeving waar we ons leven ontwikkelen. Deze rune vraagt dus om stil te staan bij een spirituele verhouding tot onze levens-sfeer, dat kan onze directe omgeving zijn, de natuur waar we wandelen, genieten en uitrusten of het kan zelfs een god zijn tot wie we ons richten.

Waar we ons ook mee verbinden, we moeten zorg dragen voor een verbinding die onze eigen identiteit benadrukt en uitdraagt, zo zullen we onszelf altijd herkennen in al onze reacties en wordt ons leven een ware persoonlijke beleving.


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud