SowiloSowilo
Tweede aett
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: S

Succes, positieve energie, vermeerdering, vruchtbaarheid,  ontdekking, heelheid, macht, zon.

Deze rune geeft ons het beeld van een positieve groei, van een geslaagde ontwikkeling die nog niet ten einde is. Doorgaans bedoelen we hiermee een goede ontwikkeling. Echter het kan natuurlijk zijn dat we het hier hebben over een negatieve factor die zich verder aan het ontwikkelen is. Er is sprake van groei en daar kunnen we nu al de resultaten van ervaren. Deze vruchtbare situatie geldt dus helaas ook voor negatieve zaken, maar meestal kun je spreken van een echt goede ontwikkeling.

De rune Sowilo wijst ons op een vruchtbare en potentiële fase ons leven. Deze vruchtbare omstandigheden zijn dus bij uitstek geschikt om plannen die we een tijdje in de ijskast hebben gezet nieuw leven in te blazen.  Nu is de tijd om op ontdekkingsreis te gaan en nieuwe vermogens en talenten te laten ontstaan en te ontwikkelen.

Als je de vruchtbaarheid in een situatie ziet als een onderdeel van een proces zul je ook de nieuwe energie niet uitputten of van zijn potentieel beroven. Zoals alles heeft ook dit vermogen een natuurlijk ritme waarin het pieken en dalen kent. Je kunt het vergelijken met de warme zomerzon. Nu kun je genieten van de warmte, even bijkomen en baden in het licht en profiteren van alle zomerse uitbundigheid. Doe er je voordeel mee, in het volle bewustzijn dat dit vermogen straks zal afnemen en sluimeren tot de tijd daar is om zich weer te dienen.


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud