TeiwazTeiwaz
Derde aett
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: T

Vaderfiguur, mannelijkheid, opoffering, vervulling, kracht, plicht, discipline, rechtspraak

Teiwaz wordt geassocieerd met de god Tyr of Tius, een god van oorlog en rechtspraak. Dit is een rune die mannelijkheid uitdrukt. Deze rune vraagt ons ook om na te denken over onze banden met een vaderfiguur of eventuele andere mannelijke dominanten in ons leven. Wanneer we deze rune treffen wordt de moed om de plicht te vervullen aangesproken.

We moeten doen wat juist is en onze reserves of andere krachten opofferen als de situatie er om vraagt. Dat kan betekenen dat de zaken die we hebben opgebouwd nu worden afgebroken, allemaal omdat het onze plicht is om onze verantwoordelijkheden te volgen.In die zin spreekt deze rune duidelijk van een offer en vraagt het om discipline om door te zetten en niet op te geven.

Naast deze lastige betekenis heeft Teiwaz ook nog positieve kanten. Door te doen wat we moeten doen en ons volledig in te zetten voor onze verantwoordelijkheden ontwikkelen we ook een slagvaardigheid die er voor zorgt dat onze eigen wensen en plannen (later) zullen uitkomen. In die zin is het een rune die gerechtigheid beloofd. Door te doen wat juist is verstevigen we onze greep op onze wereld en daarmee vergroten we onze invloed op het bereiken van de wensen en verlangens die we hebben.


kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud