Hieronder vind je de door jou getrokken rune uit de Germaanse oude Futhark.

Nog eens?

PerthroPerthro
Tweede eatt
Corresponderende klanken uit ons eigen alfabet: P

Kans, mysterie, vermaak-spel, voorspelling, dobbelbeker

Deze rune geeft aan dat we soms moeten kiezen zonder dat we weten hoe iets afloopt. Dat onbekende, dat mysterie waar we ons dan in begeven is wat Perthro omhelst.De kansen in ons leven die we kunnen waarnemen en waar we op kunnen reageren vertellen ons niets over de onverwachte zaken die op ons pad zullen verschijnen. Die zaken die we niet vermoeden, die we niet zien aankomen en ons niet kunnen voorstellen hebben de grootste impact op ons leven.

Soms krijg je echter voor dat alles plaatsvindt eerst een signaal dat er iets te gebeuren staat, dan is het aan jou of je aan dit mogelijke voorspellende signaal wilt toegeven of dat je de kat uit de boom kijkt. Dat voorspellende element van Perthro lijkt in eerste instantie tegenstrijdig.
Het dilemma van het wel of niet luisteren naar een voorgevoel, visioen, droom of een andere vorm van voorspelling vraagt een keuze. Een heel bewuste keuze over het wel of niet vertrouwen op iets waarvan de herkomst onzeker is.

Die keuze verwijst ook naar het speelse element van deze rune. Het dobbelen met onze eigen toekomst is iets wat we op enig moment allemaal doen in dit leven. Hoe goed je jezelf ook voorbereid, er is altijd een moment dat je de uitkomst van een beslissing niet kunt overzien. Door dat inzicht te gebruiken om wat meer speelsheid en luchtigheid in ons leven toe te laten komen we dichter bij het besef dat het onbekende als spiritueel mysterie een bijzondere en ook speelse ervaring kan zijn.kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud