Tanden

Tanden vertegenwoordigen onze grip op zaken in communicatieve en geestelijke zin. Als we dromen dat we tanden wisselen dan veranderd ons denken en communiceren over iets. Als we dromen over het verlies van tanden dan dromen we over het verlies van zelfvertrouwen in het communiceren of het verwerken van iets. Tanden zijn de middelen om iets te vermalen voor we het verteren. In die zin zijn tanden dus ons denken, onze manier van het voorverwerken/kijken naar een situatie. Tanden zijn ook wapens, wie tanden heeft kan ze gebruiken om angst aan te jagen bij een ander of om zichzelf te verdedigen.

Teken

Een signaal of een teken is letterlijk een symbool dat verwijst naar kenmerken in onze situatie of persoonlijkheid die meer aandacht nodig hebben. Verdere details uit de droom vertellen je of het een positief of negatief teken is.

Telefoon

Telefoons in dromen of het bellen met iemand gaat in ieder geval over communicatie op afstand. Iets wat ver van je is probeert contact met je te zoeken, als je hem wel hoort gaan maar niet kunt vinden is het eerder een signaal over een vergeten relatie of gevoel. Als we daadwerkelijk spreken met iemand dan geeft het gesprek en de andere beller verdere aanwijzingen over de aard van de droom. Als het gesprek onduidelijk of onverstaanbaar is dan is er iets dat onze aandacht voor een relatie of gevoel verstoord. Wat of wie de stoorzender ook is, we zullen eerst de storing moeten oplossen voor een einde komt aan de onduidelijkheid.

Toilet

Een toilet of wc is eigenlijk een plek waar we ons privé ontdoen van ballast die we hebben overgehouden aan een verwerkte situatie. Doordat het ook op enige manier aangeeft wat we hebben verwerkt maakt het al snel privé en gênevol, omdat het het laatste is wat ons nog kwetsbaar kan maken over het verwerkte, het is in feite dat wat wij niet verteren kunnen of willen.

Tornado

Een tornado is feitelijk een wind die ons overspoelt, ons overvalt en waar we niets tegen kunnen doen. We krijgen zo veel tegenwind dat we niets anders kunnen doen dan ons veilig houden en wachten tot de bui over is. De storm-wind en hoe deze overkomt en waar deze ons overvalt verteld veel over de aard van deze tegenstand.

Trap

Een trap geeft het vermogen aan om je te bewegen tussen de verschillende niveaus in je bewustzijn. Een angstige sfeer geeft aan dat de doorgang ook mogelijk confrontaties biedt met zaken in ons bewustzijn waar we ons onzeker over voelen.TreinEen trein vervoert ons en masse. Het is een groeps vervoersmiddel en stelt op een bepaalde manier ook de automatische voortgang van een situatie voor, en staat in die zin ook het voortschrijdende leven voor. Je zou kunnen spreken van het vast liggende spoor waar we op rijden.


end faq