Letter Tarot.


78 kaarten

Tarot is een speelkaartendeck dat bestaat uit 78 kaarten en tegenwoordig vooral gebruikt wordt voor het verklaren, inzichtelijk maken en voorspellen van situaties. Het is in dit opzicht dan ook een inspirerend en motiverend middel. De kunst bij Tarot zit hem in de interpretatie.

Deze 78 kaarten zijn onderverdeeld in 22 Grote Arcana en 56 Kleine Arcana.

Arcana is afkomstig van Arcanum, dat mysterie, raadsel of geheim betekent.

De grote Arcana.
De 22 Grote Arcana kaarten worden doorgaans geïnterpreteerd als archetypen (thematische innerlijke voorstellingen) die de vrager, de ziel aangaan, zij hebben te maken met de levensdoelen. Het zijn in praktische zin de symbolen die je persoonlijke en innerlijke omstandigheden en momenten van groei aanduiden.

De Kleine Arcana.
De 56 Kleine Arcana kaarten vertegenwoordigen de ontwikkelingen, kruispunten en materiële omstandigheden in het dagelijkse leven. Je kunt het zich voorstellen als de omgeving waarin Grote Arcana zich in het dagelijkse leven afspeelt.

Je kunt het vergelijk maken met een toneelstuk :

De spelers,
Dit zijn de Grote Arcana.
Zoals gezegd  zijn het in praktische zin de symbolen die je persoonlijke en innerlijke omstandigheden en momenten van groei aanduiden.

Het podium en de rekwisieten.
Dit zijn de Kleine Arcana.
Dit zijn de materiële ontwikkelingen en omstandigheden in je dagelijkse leven.

De spelers (Grote Arcana) hebben elk hun eigen motivatie en beïnvloeden op hun eigen unieke manier elkaar en de omgeving.
Het podium en de rekwisieten (Kleine Arcana) kleuren de verhaallijn en manipuleren de mogelijke uitkomsten ervan.

Hoewel de spelers (jouw innerlijke behoeften en motivaties) een veel grotere invloed kunnen hebben op het verhaal laten zij zich toch vaak verleiden tot de mogelijkheden die de rekwisieten en het podium bieden (de waan van de dag).

Zo verliezen wij ons vaak in onze dagelijkse drukte en vergeten wij de thema's en vraagstukken die voor ons werkelijk van belang zijn.

Door het theater van het leven zo goed mogelijk te analyseren kan men de eigen rol van anderen onderscheiden en heeft men meer vrijheid op het podium. Hierdoor krijgt de speler de kans om het spel te spelen zoals werkelijk passend is bij de rol die hij/zij gekozen heeft.

Dit is de essentie van Tarot

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud