Letter Wat is het mechanisme achter Tarot.


Hoe Tarot werkt moet ieder mens voor zichzelf ontdekken, maar wij willen je graag enkele mogelijkeden aandragen:

Tarot berust op Synchroniciteit
Het begrip synchroniciteit is voor het eerst bedacht door psycholoog en psychiater C.G.Jung.

Hij ontdekte dat er zich bij zijn cliënten soms merkwaardige toevalligheden voordeden.
Deze voorvallen werden gekenmerkt door symbolische overeenkomsten tussen dromen, gebeurtenissen en ziektebeelden. Deze -voor zijn clienten- belangrijke symbolen waren volgens Jung tevens als principe van nature in de mens aanwezig, deze noemde hij archetypen.
Jung stelde dat deze voorvallen dan ook van wezenlijk belang voor de cliënt waren. Ze waren als het ware een bron van ontwikkeling en inzicht.

Wat de oorsprong van deze voorvallen zijn liet Jung in het midden.
De symbolische overeenkomsten die zich voordoen, doen zich ook voor tijdens het gebruik van Tarot. Je vertrouwt als het ware op deze synchronische voorvallen. Dit kan, omdat de kaarten zijn gebaseerd op symboliek en archetypische beelden.

Tarot berust op Verbondenheid
Niets staat los van elkaar, we zijn allemaal met alles en iedereen verbonden. Het gebruik van Tarot draait om deze verbondenheid. Daar men op een onbewust niveau weet waar welke kaart is, kiest men in feite voor de uitkomst van het kaartleggen. En daarmee ook voor de boodschap die je krijgt.
Achter het idee van verbondenheid zit dus ook een soort alwetendheid in de mens.

Tarot berust op Hogere Machten
De Tarot is een vertaler van twee werelden, een fysieke en een spirituele. De kracht van Tarot is dat het boodschappen vanuit de spirituele wereld kan overbrengen naar de fysieke wereld. Een vraag stel je dan ook aan de spirituele wereld en niet aan jezelf.

Tarot berust op Toeval
De uitkomst van Tarot berust op toeval, en de kaarten beroepen zich op thema’s die van nature in de mens aanwezig zijn. Dat de kaarten de ene keer meer impact hebben dan de andere zegt iets over de aanwezigheid van het thema van de mens. Het nut van Tarot is dan ook dat het je een spiegel voorhoud over waar jij nu staat in dit leven.

Natuurlijk is de kans groot dat jouw eigen visie een combinatie van bovenstaande is. Maar misschien is er een visie bij waar je nog nooit over nagedacht hebt, en verruimt het jouw blik als je met de Tarot werkt.

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud