Letter Over de grote Arcana.De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten en wordt gekenmerkt door archetypen (thematische innerlijke voorstellingen) die de ontwikkeling en richting van de innerlijke mens verbeelden. We bedoelen met die innerlijke mens, dat wat we als ons echte zelf - vrij van alle culturele en sociale verplichtingen- zouden typeren.
Deze kaarten zijn zeer geschikt om uw diepere motivaties te ontdekken. Door deze thematische voorstellingen te gebruiken om de eigen innerlijke processen en bewegingen te verkennen ontstaan er nieuwe inzichten over onszelf.

De interpretatie van de Grote Arcana tijdens het kaartleggen is een bijzondere opgave.
Het makkelijkste is als je je realiseert dat jouw innerlijke beleving hierin van groter belang is dan welke voorgeschreven interpretatie. Om je te inspireren en zo op weg te helpen heb ik een poging ondernomen om de mogelijke interpretaties te omschrijven. Graag benadruk ik nogmaals het belang van het feit dat de mens die de kaart moet interpreteren de enige juiste omschrijving in zich draagt, al het andere is ondergeschikt.

De grote arcana kun je ook gebruiken tijdens contemplaties of meditaties waarbij jij de betekenis van een kaart voor jezelf probeert te doorgronden. Dat kan zijn aan de hand van een afbeelding of door je te richten op het principe.

Als het maar niet wil lukken om een kaart innerlijk te duiden, dan kun je de door mij gemaakte omschrijvingen gebruiken.

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud