06 De Geliefden

 

06 de geliefdenDe liefde, de relatie, de synergie, de versmelting, aantrekkingskracht, sexualiteit.

Echte liefde is dat wat onszelf met de wereld om ons heen verbind. Ons bewustzijn verruimt en ons groter maakt dan onze individuele kwaliteiten en zwakheden.

De geliefden is een kaart die de relatie en de mogelijke meerwaarde hiervan voor een ieder weerspiegeld.
Wanneer wij onze relaties evalueren, doen we dat vanuit een zelfbeeld, een idee van ons verleden en een toekomstbeeld. We voelen ons verbonden met een mens, de natuur, instantie of bedrijf en proberen deze verbondenheid zo bewust mogelijk te beleven. In sommige gevallen willen we de band verdiepen of juist minder intens maken. De geliefde vraagt ons om ons te blijven realiseren dat we voor een goede relatie zo dicht mogelijk bij onszelf moeten blijven, en dat ook van de ander moeten verwachten.  Alleen dan kan er een situatie ontstaan die voor beiden goed is. Wanneer we deze harmonie beleven, ontstaat er een verdieping in het bestaan en kunnen we putten uit een groter bewustzijn, begrip en potentieel dan met een gewone samenwerking. Dit komt omdat de manier waarop we met elkaar verbonden zijn bepaald of we ook echt het maximale uit onszelf halen of dat we worden geremd door de andere partij. Of we een versnelling in onze ontwikkeling doormaken of juist worden vertraagd. Of we de creativiteit werkelijk kunnen ervaren of dat we een tekort beleven in inspiratie.
 

Synergie wil zeggen dat het geheel dat uit een samenvoeging (de relatie) ontstaat groter is dan dat de afzonderlijke delen (de mensen) opgeteld zouden vormen. Wanneer we een relatie aangaan, en hierin alle partijen werkelijk zichzelf zijn, dan ontstaat er een team dat grootse resultaten kan boeken.

De vorm van de relatie wordt bepaald door de manier waarop we ons aangetrokken voelen. We zoeken iets in de ander, of het nu een seksuele, vriendschappelijke of zakelijke reden is die ons drijft. We worden altijd aangetrokken door het spel van onze eigen krachten en zwakheden. Wanneer we zelfbewust blijven en de relaties steeds vanuit onszelf blijven voeden zal de relatie een bron van ontwikkeling en kracht zijn ongeacht welk gebied in ons leven deze relatie beslaat.

De geliefde vraagt ons de posities binnen een relatie te evalueren, het eventuele gebrek aan synergie te benoemen en te verklaren.
Zijn we onszelf binnen een relatie? Is de macht wel vanuit een natuurlijke balans verdeeld? Is de relatie goed voor alle partijen? Heeft iedereen de kans om zich te ontwikkelen, of is er iemand bij wie daar nu even geen tijd voor is? Wat kun je daar nu aan doen? Wat ervaar je van jezelf en wat ervaar je van de ander? Hoe zijn we verbonden met de wereld door de relaties die we hebben.

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud