07 De Zegewagen

 

07 de zegenwagenDe juiste manier van handelen, de juiste weg, de richting van ontwikkeling.

Wanneer we in beweging zijn in ons leven begaan we vaak de fout om niet te kijken naar wat er allemaal aanwezig is. We vergeten wat we al kennen en concentreren ons op wat er ontbreekt. Om de juiste richting te bepalen moeten we echter weten waar we staan in het leven. Zien wat er is én wat er ontbreekt, geeft een realistisch beeld van de mogelijkheden en onvermijdelijkheden in het leven.
De zegewagen vraagt ons om te rusten en te kijken naar het geheel en dan op weg te gaan, in het volledige besef dat we niet alles kunnen overzien van de weg, maar wel de eigen keuze achter de richting kunnen uitleggen.
Het is de kaart die om strategie vraagt en die zich bewust is van de voors en tegens. De zege ligt in het besef van de mogelijkheden en de vrijheid om uit die mogelijkheden een keuze te kunnen maken.

Om de juiste manier van handelen te vinden moeten we ook een houding aannemen die ons niet afhankelijk maakt van anderen. We zullen zelfstandig onze beslissingen moeten nemen. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat we niet van anderen kunnen leren. Maar het is wel van belang dat we volledig beseffen dat alleen een eigen inzicht, een eigen beslissing ons naar een bestemming zal leiden die ook werkelijk op onszelf is afgestemd.

Hoe we ons ontwikkelen is een zuiver persoonlijke aangelegenheid. We hebben voor de juiste richting van ontwikkeling in ons leven een realistisch zelfbeeld en een sterke persoonlijkheid nodig. Het waken voor arrogantie of intolerantie wanneer we onze strategieën op ons bestaan toepassen is het mennen van de zegewagen. Alleen met het besef dat iedere beslissing een uitdrukking is van onze persoonlijke ontwikkeling zal ons in staat stellen om onze overwinningen op het bestaan in een realistisch daglicht te plaatsen.

Uiteindelijk zijn het de krachten in ons, die ons in beweging zetten. Onze krachten zijn alleen dan praktisch als we ze onder controle kunnen houden en voor onszelf inzetten. We bepalen zelf onze richting en vertrekken met aanleg en inzicht, we delen onze strategieën met anderen, maar geven de teugels nooit uit handen. Gaan we niet onze eigen weg, en verlaten we ons op de oordelen van een ander wanneer we onze koers bepalen dan moeten we goed beseffen dat 'die ander' gebonden is aan eigen grenzen en inzichten.

De zegewagen is een kaart die ons vraagt om ons van onze eigen weg en richting bewust te zijn. Waar gaan we heen? Waarom gaan we daar heen? Wat is er op de plaats waar we nu zijn, wat denken we te vinden op de plaats van bestemming? Zijn we realistisch, zijn we arrogant, zijn we intolerant? Wat doen de oordelen of inzichten van een ander met ons? Wie beslist er in ons leven over de richting die we gaan?
Wie heeft de teugels in handen, en wat zijn de gronden waarop de weg of richting wordt gekozen?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud