09 De Heremiet

 

09 de heremietIntrospectie, de innerlijke raadgever, het eigen licht, afzondering, de wijsheid zoeken.

De luide drukke wereld om ons heen, de waan van de dag en de stress zorgen ervoor dat wij mensen vaak vergeten dat we ook af en toe eens afstand van de buitenwereld moeten nemen. Dat we eens in de zoveel tijd ons van deze drukke wereld moeten losmaken om de aandacht naar binnen te richten.
 
In ieder van ons zit een natuurlijk vermogen tot afzondering en introspectie. En of we daaraan kunnen en willen gehoor geven is in feite de vraag van de Heremiet. Keren we ons naar binnen en richten we de aandacht op onszelf dan nemen we de wereld waar in een persoonlijk licht. De taak van de Heremiet is om de eigen plaats in de wereld te begrijpen, en de eigen weg letterlijk en figuurlijk te verlichten.
Met dat innerlijke licht, kunnen we onze eigen vragen en kwesties belichten en onszelf van de juiste inzichten voorzien.

Wie werkelijk zoekt naar zichzelf en zijn plaats in de wereld, kan ook een ander makkelijker begrijpen. Wanneer we ruimte maken voor ons Zelf, kunnen we door het besef van de eigen plaats, ook beter ruimte maken voor anderen. De Heremiet vraagt ons ook om naar anderen te kijken met evenveel respect en aandacht als wanneer we naar onszelf kijken. In veel gevallen betekend tijdelijke afzondering uiteindelijk ook dat we in een betere balans met anderen kunnen leven. 

Om op zoek te gaan naar de antwoorden op de vragen die we hebben, moeten we ook de ruimte en de afstand nemen van onze omgeving.
Dit proces, het voor onszelf opkomen door ruimte en aandacht vrij te maken is een essentieel onderdeel van het begrijpen van waar we staan in het leven. Wanneer dit moeilijk is, is het vaak een indicatie dat we te weinig ruimte aandacht hebben voor onszelf.

Kunnen we tijd en ruimte voor onszelf vrijmaken in het leven? Hebben we de ruimte en de aandacht om de vragen van het leven op te lossen? Durven we afstand te nemen? Durven we het eigen licht en inzicht toe te laten in ons leven? Geven we onszelf en anderen evenveel respect wanneer we met vragen zitten?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud