10 Het Rad van Fortuin

 

10 rad van fortuinLotsbestemming, Levensdoel, Oorzaak en gevolg, Levenscyclus, Toeval of Bewust Veroorzaakt.

Wie zich met de kaart Het Rad van Fortuin geconfronteerd weet zal zich moeten buigen over een hele diepe en bijzondere kwestie. Wat als de vraag die gesteld werd eigenlijk een oorsprong heeft in de aloude vraag: waartoe dient mijn bestaan? Soms lijkt het leven bijzonder helder te verwoorden wat het van ons verwacht, we vinden op onze weg allerlei situaties of symbolen die ons voor een bepaalde richting lijken te motiveren. De vragen als; Waar hoor ik thuis? Waarheen leidt mijn weg? Gaan uiteindelijk ook over de vraag wie en wat we werkelijk zijn, of wie we verkiezen te zijn. Of het een lotsbestemming of een gekozen bestemming is afhankelijk van uw eigen interpretatie.

Deze kaart herinnert ons aan de natuurwetten en de mystieke wetten van dit universum. Wat je meemaakt kan zuiver een gevolg zijn van zaken die je hebt gedaan in jouw bestaan. Toch kan het ook heel goed zijn dat je niets hebt gedaan maar dat het je is overkomen. En hoogstwaarschijnlijk is het een combinatie van beide. Een dimensie van deze vraag is ook dat je met de stappen die je in dit leven zet, en de beslissing die je neemt, ook invloed hebt op anderen in dit bestaan. En dat je er goed aan doet om je zo nu en dan af te vragen of je uit vrije wil kiest of dat er een proces is, hetzij logisch of mystiek, dat je heeft aangezet tot een beslissing.

Deze kaart verwijst ook naar een cyclus die alle dingen uiteindelijk kennen.  En herinnert je dan ook aan de veranderlijkheid der dingen. Jouw kwestie is niet eindeloos, eigenlijk is ze aan verandering onderhevig en de redenen van het bestaan kunnen groeien of krimpen al naar gelang jouw eigen omstandigheden. De vraag is dan uiteindelijk ook of jij jezelf kunt laten meedrijven of dat je wilt ingrijpen.

Een belangrijke vraag blijft natuurlijk of het zo is dat er een groter proces dan uw eigen proces aan het werk is. En daarmee stellen we uiteindelijk ook de vraag of de gebeurtenissen in dit leven op toevalligheden berusten of bewust veroorzaakt zijn.
Of de kwestie een succes wordt of niet hangt dan ook geheel af van de omstandigheden waarin het plaats heeft, maar dat het een impact op u zal hebben is zeker.

In hoeverre raakt de kwestie jouw levensvragen? Hoe kijk jij naar de situatie, vanuit een gevoel van ' het overkomt me' of meer vanuit 'ik moet er iets mee doen' ? Ben jij verantwoordelijk voor wat er gebeurd? Wat is het proces van waaruit jouw keuzen worden genomen? Weet jij of je een levensdoel hebt? Kies je voor dit levensdoel of is er voor jou gekozen? Past de kwestie bij jouw lotsbestemming?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud