18 De Maan

 

18 de maanDe zielsnatuur, droomwereld, mystiek, de cyclus, de keuze/ de overgave

Deze kaart stelt het beginsel voor van het verkennen van de ziel, de queeste naar de mystieke kant van het bestaan. Onze ziel bevindt zich als het ware in het duister.
En wie is niet op enig moment bang geweest in het donker? Wij kennen allemaal de drang om in het licht te blijven, toch moeten we op enig moment een situatie onder ogen zien en onze angsten voor het dreigende of het onbekende accepteren. Dat wil niet zeggen dat we niet meer bang zullen zijn, het wil zeggen dat angst niet meer onze inzichten zal domineren. In zekere zin is de maan een kaart die ons aanspoort om een keuze te maken.

Door te kiezen voor een leven dat meer is dan slechts een fysieke werkelijkheid verandert het perspectief op ons bestaan. Onze innerlijke natuur is vaak diep weggestopt in een sfeer van dromenwerelden en vage visioenen. Door ons over te geven aan die mens die in de diepten van ons dagelijks bewustzijn zit verstopt, krijgt het bestaan een mystieke lading die angsten hanteerbaar maakt.

Het leven is een grote cyclus. Van nieuwe maan naar volle maan, van dag naar nacht, van lente naar winter. Deze beelden zeggen ook iets over de vergankelijkheid en de eeuwigdurende cyclus die daarin verscholen zit. Zoals de feniks uit de as herrijst, zo ontwaakt onze natuur, onze ziel keer op keer. Of we het nu bewust zijn of niet.

Door ons over te geven aan dit ontwaken, ontstaat er een bondgenoot in ons leven die als klankbord kan dienen bij al onze beslissingen.

Ken je de behoefte naar verdieping? Wat zou er veranderen als je je daaraan zou overgeven? Wat vind je het meest angstaanjagende beeld in je leven? Kan verdieping je hiermee helpen?
Geloof je in de rol van je een ware natuur of ziel?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud