19 De Zon

 

19 de zonGoddelijkheid, het ontwakende bewustzijn, het licht en de dag

De zon is een van de belangrijkste voorwaarden voor de ontwikkeling van het leven op aarde. De scheppende kracht, die met zijn invloed dag en nacht mogelijk maakt.Die met zijn aanwezigheid de seizoenen kleurt.
De zon is als symbool in de Tarot onder meer een verwijzing naar de tijd en energie die het leven nodig heeft. Niets ontstaat zonder groei, zonder ontwikkelen en werken. De zon verteld ons dat we de ruimte krijgen en onze plannen en inspiratie nu moeten realiseren. In die zin spoort hij ons aan om zelf de leiding te nemen over onze ideeen en innerlijke stem. Om in de praktijk te brengen wat we hebben opgestoken.  Als we werkelijk verder willen moeten onze inzichten uit de theorie komen en in de praktijk gebracht worden.  De tijd om te handelen is nu.

Als we sterven dan gaan we naar het licht, als we s' nachts bang zijn dan ontsteken we het licht, als we iets begrijpen dan zien we het licht. Dat zijn slechts een kleine greep uit de vele gebruiken en uitdrukkingen die we kennen met licht als thema.
Dat geeft ook aan hoe belangrijk het licht is voor ons. De kaart verwijst ook naar deze fundamentele relatie met het licht in ons bestaan. Er wordt ons in feite gevraagt om na te denken over wat het licht voor ons betekent. En dat als we dat helder kunnen omschrijven, we misschien ook kunnen vertrouwen op dat licht in ons leven.

De zon toont ons met zijn invloed op ons, hoe ook wij in relatie staan met alles om ons heen. We hebben invloed op onze omgeving en onze keuzes stralen uit over alle facetten in ons bestaan. Dit bewustzijn, over de manier waarop we ons tot onze omgeving verhouden en onze invloed hierin, is wat De Zon ons wil duidelijk maken.
De relaties met anderen en hoe eigen we ons daarin opstellen bepalen veel van wat we ervaren in ons leven. Als we het aandurven om onszelf te zijn in de relaties die we ervaren in dit leven Dan kunnen ook wij als een stralende zon in het leven van de mensen om ons heen staan.

Besef je dat je zelf de leiding kunt nemen over de uitvoering van je ideen in dit leven? Ben je klaar om tot aktie over te gaan? Wat is het ' licht' in jouw bestaan? Kun je daarop vertrouwen? Begrijp je dat je altijd invloed op alles en iedereen hebt? Kun je aangeven hoe je bewuster je leven kunt beinvloeden? Kun je werkelijk jezelf zijn in de relaties met anderen?

 

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Boogschutter
Zon in Boogschutter
25 graden
Ram
Maan in Ram
17 graden
Wassende maan (Gibbous)
Wassende maan (Gibbous)
9 dagen oud