Letter Thema's


Zwaarden
Zwaarden vertegenwoordigen het element lucht. Ze stellen thema's met de authoriteiten in ons leven voor, maar wijzen ook op het gebruik van onze geestelijke vermogens in strategische zin. Ze symboliseren vraagstukken omtrend strijdbaarheid en weerbaarheid. Ook wijzen de zwaarden op de kracht en zwakheid van ons ego en de daarbij behorende oordelen.

Staven 
Staven vertegenwoordigen het element vuur. Het vertolkt de thematiek over de creatieve krachten in ons en de energie die we nodig hebben voor de ontwikkeling van die scheppende krachten. Groei en ontwikkeling zijn sleutelwoorden bij staven. De discipline en geestdrift om deze begrippen en vermogens in ons uit te werken en om deze in ons leven uit te dragen zijn dan ook essentieel.

Bekers
Ook bekend onder de naam bokalen of kelken. Vertegenwoordigen het element water en zij drukken ons emotionele vermogen uit. Ook zijn ze de vertolking van onze spiritualiteit en religieuze ervaringen. Bekers vertegenwoordigen onze behoeften aan relaties en verbondenheid. De emotionele stabiliteit en de wijze waarop we ons gevoelsmatig een weg door het leven banen worden weerspiegeld in deze kaarten. Het vertolkt ook de wijze waarop wij onderling verbonden zijn, relaties aangaan en onderhouden.

Schijven
Schijven ook wel pentagrammen genoemd, vertegenwoordigen het element aarde.
De kaarten Schijven drukken de tastbare wereld, ons fysieke vermogen, situaties en ontwikkelingen uit. Ook zijn zij een verwijzing naar de financiele status. De kaarten weerspiegelen vaak ook de gezondheid en veiligheid van een mens, onderneming of situatie. Ook zijn Schijven een verwijzing naar de voorwaarden die groei kent. Van rust tot intense arbeid, voor een geslaagde ontwikkeling zijn de juiste stappen in een cyclus van groot belang.     

 


Gerelateerde onderwerpen:

Dagkaart Tarot

kunstenaar

Efemeriden

Waterman
Zon in Waterman
1 graden
Maagd
Maan in Maagd
4 graden
Afnemende maan (Gibbous)
Afnemende maan (Gibbous)
17 dagen oud