Zeer groot-klein

Extreem grote of kleine afmetingen kunnen verwijzen naar ontwikkelingen die uit verhouding dreigen te raken. In de perioden waarin ons lichaam veranderd (zoals de puberteit of de overgang) kan het een verwijzing zijn naar de veranderende functies en de tijdelijke onbalans tussen ons lichaam en onze geest.

Ziekte

Ziekte in dromen kan natuurlijk verwijzen naar een letterlijke ziekte, maar vaak verwijst het naar een staat van disharmonie, van het niet heel zijn, van onvolledigheid in onze perspectieven, plannen, voorzieningen of een disharmonie in een relatie. Door te kijken naar wat er aan scheelt in de droom kun je herleiden waarnaar de droom verwijst.

Zinken

Zinken in dromen is het verwijderd raken van iets of iemand naar een vaak moeilijk bereikbare plaats. Het geeft aan dat wat er zinkt in een situatie is beland waarin er geen zelfreddend vermogen meer is. Met andere woorden, iets kan het niet meer zelf en zonder hulp gaat het ten onder. De vraag is of we het willen redden en ingrijpen of dat we het moeten laten gaan. Van sommige gewoontes of relaties is het bijvoorbeeld gunstig als we ze laten zinken.

Zoeken

Zoeken in dromen is simpelweg het zoeken naar een ontwikkeling of antwoord op een situatie. Het gevoel niets te kunnen vinden kan aangeven dat we op de verkeerde manier of plek zoeken naar een oplossing. Als we dromen over het vinden van een oplossing dan geven we wellicht een richting aan waarin we kunnen zoeken om ons vraagstuk op te lossen.

Zolder

Een zolder of zolderkamer staat vaak voor de inzichten en de vergeten ervaringen die soms ineens weer herontdekt worden. Ga eens kijken wat er aan uw gedachten ten grondslag ligt. Neem de tijd om uw gedachten te ordenen en ontdek de geheimen die in uw sluimerende kwaliteiten liggen.

Zwangerschap

Zwangerschap in dromen kan een letterlijk verlangen naar een kind vertolken. Ook kan het in dromen aangeven hoe we 'zwanger zijn' van een ontwikkeling of idee. In die zin wijst het op een potentieel, een situatie die uit zal komen als we er zorg voor blijven dragen. Zolang de sfeer van de droom positief is gaat het hier over een positieve ontwikkeling, als we negatief dromen worden we geconfronteerd met de vraag of de huidige ontwikkeling wel bij ons hoort.

Zwemmen

Zwemmen geeft aan dat we blijven drijven in een situatie. We worden er niet door overweldigd dankzij ons eigen kunnen en weten. Dat zelfredzame, jouw vermogen om je vrij voort te kunnen bewegen zonder direct vaste grond onder de voeten, is waar de droom aan refereert. Hoe we ons verder voelen, en waar we in zwemmen zal verdere je verdere uitleg over de droom verschaffen.


end faq